Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de gekarameliseerde uien
- 2 rode uien in ringen
- 2 dadels (of 2 tl esdoornsiroop)
- 2 tl sojasaus
- Voor de witte saus
- 250 g witte bonen
- 120 ml plantaardige melk (ongezoet)
- 5 el edelgistvlokken
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl azijn
- 2 tl olie
- Voor de toppings en kruiden
- 4 vijgen in kwartjes gesneden
- rozemarijn vers of gedroogd
- zwarte peper
- grof zout
- een hand vol rucola
- 4 teentjes knoflook geperst
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Jeroen en Debby op hun blog Wildgroei mag.
wrapper
Leg de pizzabodem klaar of maak hem volgens dit recept.
Bak de uien in 1 el plantaardige olie tot ze glazig worden. Voeg de dadels toe, roer goed en laat enkele minuten karameliseren. Blus met de sojasaus en zet aan de kant.
Mix alle ingrediënten voor de saus in de blender.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Beleg de pizza: eerst de witte saus, dan de look, vijgen en gekarameliseerde uien. Besprenkel met rozemarijn, verse peper, grof zout en olijfolie. Bestrijk ook de korst van de pizza met olijfolie.
Bak de pizza’s 12-15 min.
Dien op met rucola.