Ingrediënten voor 2 personen
- pizzabodem
- 1/2 wortelen brunoise
- 1 stengel selder brunoise
- 1 el za'atar kruiden voor de spicy aubergine
- 1 aubergine in blokjes
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl koriander
- 1 el sesamolie
- 3 - 5 el hummus
- Voor de hummus:
- 1 blik kikkererwten
- 3 tenen knoflook
- 2 el tahin
- citroensap van 1 citroen
- peper
- zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Eveline Versluys op haar blog Vegamuze.
wrapper
Bereiding
Maak de spicy aubergine: Verhit een eetlepel olie in een pan en stoof de aubergine aan met de specerijen. Kruid bij met zout. Bak enkele minuten tot de blokjes goudbruin zijn. Voeg een scheutje water toe en laat op een zacht vuurtje nog enkele minuten sudderen tot de aubergine gaar is. Roer er op het laatste de sesamolie door.
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol je pizzadeeg uit en leg op een bakplaat. Verdeel de spicy aubergine over de bodem en strooi er vervolgens de blokjes wortel en selder over. Bak in de oven gedurende 10 minuten.
Haal de pizza uit de oven en werk de pizza af met rijkelijke porties hummus (mmmmm) en een flink snuif za'atar.
Aanvallen!