Ingrediënten voor 4 personen
- 90 g kikkererwtenmeel
- 240 ml koud water
- 3 el edelgistvlokken
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
- 3 rode uien gesneden
- 3 sjalotten gesneden
- 3 grote tenen knoflook gesneden en gemengd
- 1 el balsamicoazijn
- 1/4 e tl nootmuskaat
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: dit is een recept uit ‘Plantbased Italian’ van Luna Trapani.
wrapper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op een hoog vuur. Als de olijfolie warm is, voeg je de nootmuskaat, ui, sjalotten en look toe. Bak tot ze zacht en gekarameliseerd zijn, na ongeveer tien minuten. Blus de pan met balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Zet dit aan de kant, was de pan en zet deze terug op het vuur. Voeg nog wat olijfolie toe.
Meng het kikkererwtenmeel, water, edelgistvlokken en het zout in een aparte kom. Als de pan warm is, verspreid je de uien over de pan en giet je er het kikkererwtenmengsel over.
Zet het vuur wat lager en dek af met een deksel. Laat het ongeveer 10 minuutjes bakken of tot het stevig is. Draai de omelet om en laat nog 5 minuutjes bakken. Serveer met focaccia en eventueel een kleine salade.
Smakelijk!
Ontdek ook Luna Trapani's nieuwste kookboek 'Veganista'.