Ingrediënten voor 5 personen
- Voor het platte brood
- 350 g bloem
- 1 tl gedroogde gist
- 1 tl suiker
- 1/2 tl zout
- 1 el olijfolie
- 210 ml lauw water
- Voor de auberginegyros
- 2 aubergines - in plakken van 1/2 cm
- 150 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl Sumak of 1 el citroensap
- 1 tl nigellazaad (of komijnzaad)
- 1/2 tl peper
- 1 1/2 tl zout
- Voor de tahini-yoghurtsaus
- 250 g sojayoghurt
- 3 el tahin
- 1 tl knoflook geperst
- 2 tl citroensap
- peper en zout naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een recept van Eveline Delnooz van EVA. Foto's door Eveline Boone van French Beans.
wrapper
Bereiding
Voor het flatbread
Meng de bloem, gist, suiker en zout. Voeg hier het water en de olijfolie aan toe en kneed dit voor ongeveer tien minuten. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen gedurende 45 minuten. Verdeel het deeg in vijf porties en rol iedere portie uit tot een plat brood van ongeveer een halve centimeter dik.
Bestrijk het grillrooster goed met olie en leg het deeg erop. Bak de broodjes aan elke kant tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.
Voor de auberginegyros
Besprenkel de plakken aubergine met zout en laat 10 minuten staan. Spoel ze af en dep zorgvuldig droog. Maak een marinade van de overige ingrediënten en marineer de aubergineplakken hier minstens 2 uur in.
Grill de gemarineerde aubergineplakken ongeveer vier minuten aan iedere kant op de barbecue, tot ze mooie grillstrepen hebben.
Voor de tahini-yoghurtsaus
Meng alle ingrediënten goed en breng op smaak met zout en peper.
Beleg het flatbread met de auberginegyros en werk af met extra toppings en het sausje. Kies als topping wat je het lekkerst vindt: plakjes tomaat, plakjes komkommer, dunne ringen van rode ui, fijngesneden ijsbergsla, fijngesneden rode of witte kool, gegrilde reepjes paprika...