Plat brood met auberginegyros

Ingrediënten voor 5 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor het flatbread

Meng de bloem, gist, suiker en zout. Voeg hier het water en de olijfolie aan toe en kneed dit voor ongeveer tien minuten. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen gedurende 45 minuten. Verdeel het deeg in vijf porties en rol iedere portie uit tot een plat brood van ongeveer een halve centimeter dik.

Bestrijk het grillrooster goed met olie en leg het deeg erop. Bak de broodjes aan elke kant tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.

Voor de auberginegyros

Besprenkel de plakken aubergine met zout en laat 10 minuten staan. Spoel ze af en dep zorgvuldig droog. Maak een marinade van de overige ingrediënten en marineer de aubergineplakken hier minstens 2 uur in.

Grill de gemarineerde aubergineplakken ongeveer vier minuten aan iedere kant op de barbecue, tot ze mooie grillstrepen hebben.

Voor de tahini-yoghurtsaus

Meng alle ingrediënten goed en breng op smaak met zout en peper.

Beleg het flatbread met de auberginegyros en werk af met extra toppings en het sausje. Kies als topping wat je het lekkerst vindt: plakjes tomaat, plakjes komkommer, dunne ringen van rode ui, fijngesneden ijsbergsla, fijngesneden rode of witte kool, gegrilde reepjes paprika...

Verticale tabs