Ingrediënten voor 1 persoon
- een kopje spelt
- 75 g oesterzwammen gemarineerd in sojasaus
- 2 wortelen geschild en in slierten geraspt
- een stukje rodekool fijngesneden
- een halve avocado
- een halve mango
- 65 g edamameboontjes uit blik
- 70 g mais uit blik
- een paar takjes koriander
- een halve rode peper
- een stengel lente-uien
- geroosterd sesamzaad
- Voor de dressing:
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- vers limoensap naar smaak
- een klein stukje verse gember geraspt
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog De Groene Meisjes.
wrapper
Bereiding
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je serveert de spelt straks lauwwarm, dus zorg dat het na de bereiding een beetje warm blijft.
Bak de oesterzwammen met een scheutje sojasaus in een pannetje. Dit duurt maar heel kort en de paddenstoelen nemen de smaak van de sojasaus gemakkelijk op.
Maak de dressing door de ingrediënten goed door elkaar te roeren.
Verwerk alle groenten: schil, rasp, snijd in reepjes en/of blokjes – hoe jij het maar fijn vindt om de groenten te eten.
Schep de lauwwarme spelt in een kom en maak de kom op met de edamameboontjes, oesterzwammen, maïs en de rest van de groenten. Strooi als toppings de geroosterde sesam en ringetjes lente-ui en rode peper over het geheel.
Serveer met de dressing, die je door de Poké Bowl kunt mixen, om ook de spelt op de bodem van de kom lekker op smaak te brengen.