Polenta met balsamicotomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat.

Snijd de knoflookteentjes in plakjes en verdeel ze over de tomaatjes. Strooi de gedroogde tijm erover en besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie. Voeg wat zout & peper toe en leg de rozemarijn takjes bovenop.

Zet de bakplaat 20 minuten in de oven totdat de tomaatjes zacht zijn maar nog wel hun vorm hebben.

Mix in een pan de polenta met het water, amandel- of sojamelk, zout en peper en zet op middelhoog vuur. Breng langzaam aan de kook.

Verlaag het vuur en laat 8-10 minuten koken. Roer elke minuut even goed door. Voeg eventueel wat extra water of melk toe als het te stevig is geworden.

Haal de bakplaat uit de oven, haal de rozemarijn takjes weg en leg de witte bonen op de bakplaat. Roer dit door. Zo krijgen de witte bonen ook de balsamico en tomaat smaak.

Verdeel de polenta over 3 kommen en serveer met de tomaatjes en witte bonen. Voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie toe.

Garneer met verse basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat edelgistvlokken.