Polentafrietjes met bieslookmayo

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
  • Type: Hapje
  • Allergie: Suikervrij
  • Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.

wrapper

Voor de bieslookmayo

Snij de bieslook fijn en voeg in een maatbeker toe aan de sojamelk, mosterd, appelazijn, peper en zout.
Zet de staafmixer tot op de voet van de maatbeker en start het mixen.
Voeg na een min. druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot je een vaste mayonaise-achtige structuur krijgt.

Voor de polentafrietjes

Kook de polenta in de thermomix al roerend gaar met de groentebouillon en de chilivlokken. Kruid af.
Snipper ondertussen de basilicum fijn of mix hem glad met een beetje olie.
Voeg de pijnboompitten, basilicum, citroenrasp en plantaardige boter toe.
Strijk het polentamengsel 1 cm dik uit over een plaat, zodat je er na het opstijven makkelijk frietjes van kan snijden.
Wentel de frietjes door de bloem en bak ze goudbruin in de friteuse op 180°C.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs