Ingrediënten voor 4 personen
- 3 tl komijn
- 1 tl korianderzaadjes
- 3 peulen kardemom
- 1 chilipeper ontpit en in stukjes gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm gesnipperde gember
- arachideolie
- 3 gesnipperde ajuinen
- 2 wortelen in stukjes gesneden
- 1/2 courgettes in blokjes gesneden
- 2 rapen in blokjes gesneden
- 5 grote aardappelen in plakjes gesneden
- 1 pompoen in blokjes gesneden
- 250 g voorgekookte kikkererwten
- 5 el tandoorikruiden
- 300 ml groentebouillon
- 1 handvol verse koriander grof gehakt
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Veggietalent uit Gent
- Recept: Lieven Declercq
wrapper
Bereiding
- Rooster de komijnzaadjes, het korianderzaad en de kardemom in een droge,hete pan. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en maal ze fijn met de chilipeper, look, gember, komijnzaad en het korianderzaad.
- Stoof de ui zachtjes aan in wat olie en voeg het kruidenmengsel toe. Voeg de wortels, courgette, raapjes en pompoen toe en laat alles even aanstoven.
- Voeg de aardappelen en de tandoorikruiden toe en overgiet de groenten met de groentebouillon. Laat alles een twintigtal minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Meng nu de kikkererwten door de stoofpot en roer goed om zodat de groenten wat uit elkaar vallen en het geheel bindt.
- Voeg vlak voor het serveren een handje verse koriander toe.
Lekker bij rijst met pappadums en een frisse chutney.