Ingrediënten voor 4 personen
- pijnboompitten
- 300 g ongekookte zilvervliesrijst
- 1,5 bouillonblokje
- 1 el kokosolie (of andere olie)
- eventueel wat edelgistvlokken
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Laurianne Ruhé uit haar boek Good Food.
wrapper
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking met 1 bouillonblokje.
Bak de knoflook in kokosolie en voeg daarna de ui toe. Zet het vuur wat lager zodat de uitjes langzaam fruiten (daardoor krijg je een zoetere smaak).
Doe de pompoenstukjes in de pan. Giet er een bodempje water bij met een half bouillonblokje. Doe het deksel erop zodat de stukjes kunnen stomen.
Als de pompoen zacht is, voeg je de doperwtjes toe. Bak de doperwten niet te lang mee dan blijven ze knapperig.
Voeg als laatste de zilvervliesrijst toe, eventueel samen met de edelgistvlokken. De rijst moet plakkerig worden.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een beetje citroensap.
Leg een bodempje rucola op een bord en schep de risotto erop, garneer de risotto met wat pijnboompitjes.