Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de soep:
- 500 g pompoen zonder pitjes, in blokjes gesneden
- 2 zoete aardappelen , geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui , fijngehakt
- 2 teentjes knoflook , fijngehakt
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zoet paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 laurierblad
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml plantaardige melk
- 2 el plantaardige olie
- zout
- zwarte peper
- Voor de popcorn:
- 2 el plantaardige olie
- 30 g maïs voor popcorn
- zout
- 1 el zoet paprikapoeder
- voor de garnering:
- 1 appel , in grote stukken gesneden
- 1 klontje plantaardige boter
- 4 el pompoenpitten
- 4 el pompoenpitolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Anna op haar blog ServingDumplings.
wrapper
Bereiding
Verhit de olie in een grote pot en fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoen en zoete aardappelen toe en laat 10 minuten stoven. Roer af en toe. Voeg alle kruiden toe, roer en giet de bouillon erover. Kook gedurende 20 minuten, verwijder dan het laurierblad, giet de melk erbij en mix de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een grote pan, voeg de maïskorrels toe, dek af en zet het vuur iets lager. Na een korte tijd zal de maïs beginnen te poffen. Van zodra het gepoft is, doe de popcorn onmiddellijk in een kom en bestrooi met zout en paprikapoeder, schud de kom om de kruiden te mengen.
Verhit de boter in een pan en karameliseer de stukjes appel.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
Serveer de soep bestrooi met pompoenpitten, gekarameliseerde appel en popcorn. Besprenkel met pompoenpitolie.