Pompoenflan met zwart rijst en pickles

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Pompoenflan met zwarte rijst en pickles

  1. Stoof de fijngesneden sjalot en look aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en bevochtig met 400 ml groentebouillon. Kook in 20 minuten gaar onder gesloten deksel.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm en stoof die aan met de ui en de look in olijfolie. Kruid met curry en laat een 15-tal minuutjes sudderen onder gesloten deksel. Doe de pompoen in een blender en mix met de maïzena, tahin, zijden tofu, peper en zout tot een gladde massa. Giet het geheel in een ingevette ovenschaal en bak zo’n 35 minuutjes op 160°C. Laat even afkoelen.
  3. Rasp de pompoen met een mandoline in lange, dunne sliertjes. Voeg de rijst toe en kruid met kaneel, curry, komijn, rozijntjes, witte wijnazijn, geroosterde sesamolie, pompoenpitjes, peper en zout.
  4. Breng het water aan de kook samen met de azijn, curry, kurkuma en suiker en kook hier kort de bloemkoolroosjes en zilveruitjes in (ongeveer 1 minuut). Zorg hierbij voor een goede afzuiging of zet de ramen even goed open. Schep de roosjes uit het water. Voeg de mosterd en maïzena toe aan het kookvocht en laat even doorkoken. Voeg de bloemkool opnieuw toe en laat verder afkoelen in een gesteriliseerde weckpot.

Presentatie:
Schik de linzen en pompoen salade op een omgekeerd kommetje en presenteer er een stukje pompoen op in de vorm van een driehoek. Werk af met wat pickles.

Wat kan ik op voorhand doen?
Behalve de pompoensalade, kan je alles op voorhand klaarmaken en de dag zelf opwarmen.

Verticale tabs