Pompoenlasagne

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Groentensaus bereiding

Stoof de ui en knoflook in olijfolie tot de ui glazig wordt. Voeg het paprikapoeder, de provençaalse kruiden en de rozemarijn toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de verse paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de sojasaus. Roer de champignons bij de paprika en bak tot ze gaar zijn. Voeg de pompoen en linzen toe en roer alles goed om. Giet de tomatenstukjes en de groentebouillon bij de groenten en laat alles gedurende 30 minuten rustig gaar sudderen. Roer het geheel regelmatig om en giet eventueel een scheutje water bij de groenten als ze dreigen aan te bakken.

Béchamelsaus bereiding

Maak een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk en bouillon bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus bekomt. De saus is beter iets te slap dan te stevig: de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op. Roer de gistvlokken bij de saus en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Lasagne bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg afwisselend een laag groentesaus, een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus en een laag lasagnevellen in een ovenschaal. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de geroosterde noten en het paneermeel. Leg nog enkele klontjes sojaboter bovenop de nootjes, dat zorgt voor een goudbruin korstje. Plaats de lasagne 30 à 40 minuten in de oven.

Prijs per persoon: 1,82 euro

Zin in meer veggie inspiratie? Abonneer je dan hier op EVA Magazine! Vol veggie recepten, interviews en restorecensies.

Verticale tabs