Pompoentaartjes met gekonfijte cranberries

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Bestrooi de cranberries met de suiker en laat 20 minuten trekken.

  2. Doe de specerijen in een kruidenzakje of maak een beursje met wat gaasdoek om de specerijen samen te houden. Warm de portwijn op met de specerijen en de sinaasappelschil en giet dat over de cranberries. Laat de cranberries op een laag vuurtje konfijten tot er zich een mooie siroop heeft gevormd. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

  3. Was de pompoen grondig en verpak in aluminiumfolie. Gaar de pompoen in een voorverwarmde oven van 180°C in circa 30 à 40 minuten. Neem de pompoen uit de oven, verwijder eventuele pitten en mix de pompoen samen met het kikkererwtenmeel tot een gladde puree.

  4. Mix de tofu met de suiker en de speculaaskruiden en roer door de pompoenpuree.

  5. Meng de bloem samen met de rietsuiker, vanillesuiker en het zout. Kneed de margarine en de kokosolie door de bloem tot je een korrelig deeg krijgt. Voeg nu geleidelijk aan ijskoud water toe tot er zich een stevig, homogeen deeg vormt. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast. Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad. Beleg vier kleine of 1 grote taartvorm met het deeg en snijd de randen er af. Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg blind in circa 10 minuten. Het deeg mag nog niet kleuren!

  6. Vul de taartvorm(en) met de pompoenvulling en verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C. Bak de pompoentaartjes in circa 20 tot 25 minuten tot ze mooi zijn opgesteven.

Verticale tabs