Ingrediënten voor 4 personen
- 1 zoete aardappel , geschild en in stukken
- fijn peper en zeezout
- 2 el citroensap , of meer naar smaak
- 250 g verse, gedopte tuinbonen , geweekt en kookt
- 1/4 kleine kool , in 2 à 3 stukken, bladen losgetrokken
- wat koudgeperste olijfolie als afwerking
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van David & Luise van Green Kitchen Stories uit hun boek The Green Kitchen Travels.
wrapper
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Doe de ui, knoflook, salie en prei erin en bak een minuutje. Doe dan de aardappels, wortels, zoete aardappel of pompoen erbij en roer door. Schenk er water over tot alles onderstaat en voeg wat zout en peper toe.
Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en kook tot alle groentes gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer (of schenk alles in de blender of foodprocessor). Zet weer terug op het vuur
en voeg citroensap naar smaak toe. Gebruik je verse doperwten, doe deze dan in de soep en laat 4 minuten meekoken. Voeg dan de kool toe en laat ook een minuut meekoken tot deze net gaar is.
Proef en voeg als het nodig is extra peper en zout toe. Dien op in diepe borden met wat olijfolie erover en versgemalen zwarte peper. Je kunt de soep 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.