Ingrediënten voor 6 koekjes personen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 80 g kruimige aardappelen
- 3 norivellen
- 200 g limaboon uit blik
- 1 tl zout
- 4 el verse peterselie
- 80 - 120 g polenta of maïsmeel
- olijfolie
- Voor de saus
- 3 el veganaise
- 1/2 tl gedroogde dille
- 1 el vers citroensap
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Sjoerd en Jolijn uit hun boek Vegan Smaaksouvenirs.
wrapper
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een klein bakje. Bewaar in de koelkast.
Snijd de knoflook en het sjalotje fijn. Schil de aardappelen. Breng in een kleine pan water aan de kook en laat de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Giet daarna af en laat even afkoelen.
Doe de norivellen in een keukenmachine of blender, zodat ze helemaal verpulverd worden. Voeg de limabonen, aardappelen, knoflook, het sjalotje, zout en de peterselie toe en laat nog 30 seconden draaien.
Schep het norimengsel in een grote kom en roer 80 gram van de polenta erdoor. Het mengsel moet niet meer aan je handen plakken dus eventueel voeg je wat extra polenta toe, maar niet te veel, want dat gaat ten koste van de smaak. Maak nu 6 balletjes en druk deze een beetje plat. Strooi wat polenta op een bord en dip de koekjes hierin.
Verwarm in een bakpan een scheutje olie en bak de vegan viskoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer met de saus.