Ingrediënten voor 10 personen
- 700 g vegan kipstukjes
- Italiaanse kruiden
- 100 ml olijfolie of zonnebloemolie
- 3 l water
- 60 g groentebouillonpasta
- 100 g tomatenpuree
- 500 g wortels in fijne schijfjes
- 100 g cashewnoten (één nacht in de koeling in ruim water laten voorweken)
- 300 g kikkererwten uitgelekt
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA. Foto (c) Toos Vergote
wrapper
Bereiding
De dag voordien: laat de cashewnoten één nacht in de koeling in ruim water voorweken.
Doe de filetstukjes in een GN en meng met de olie en Italiaanse kruiden, bak 10’ op 180°C.
Los de bouillonpasta en de tomatenpuree op in 1 liter warm water.
Voeg de rest van het water toe (je mag het weekwater van de cashewnoten ook gebruiken).
Voeg de ingrediënten toe in deze volgorde, eerst de wortelen, dan cashewnoten, kikkererwten, paprika, venkel, prei, courgette en edamame.
Breng aan de kook zonder te roeren.
Laat op een zacht vuur gaar stoven gedurende 15 à 20 minuten tot de groenten voldoende gaar zijn.
Kook ondertussen de quinoa gaar, 12 tot 15 min op een zacht vuurtje.
Meng de filetstukjes bij de groentestoofpot.
Breng op smaak met peper en zout (optioneel).
Schep de groentemengeling in een kom en verdeel er enkele lepels quinoa over. Werk af met dille.
Tips
-
Je kan de quinoa perfect vervangen door bv krielaardappelen (‘peka’ voorgekookte hele kriel)
-
Voor extra bite, voeg de courgette en de venkel na 10’ toe tijdens het kookproces, dan blijven ze al dente.
-
Voeg de edamame pas op het laatste toe om een frisse kleur te behouden OF stoom de edamame apart en strooi ze over het gerecht voor een mooie afwerking
-
Voeg extra gezouten warm water toe om maaltijdsoep te bekomen.