Ingrediënten voor 4 personen
- 3 stengels preien (wit en lichtgroen, in dunne ringen)
- olijfolie
- 2 el tahin
- 2 el cashewnotenpasta
- peper en zout
- 400 gr tofu
- 50 gr natto (of meer naar smaak)
- 2 el sojasaus
- citroensap
- 4 el sojamelk
- 1 vel kant-en-klaar zuivelvrij bladerdeeg
- 1 peer (in schijfjes)
- walnoten
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Barbara Geeroms
wrapper
Bereiding
Stoof de preiringen in wat olijfolie samen met de tahin en de cashewnotenpasta. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C, schik het bladerdeeg in een taartvorm en bak even blind voor.
Mix de tofu met de natto, sojasaus, citroensap, sojamelk en wat zout. Voeg de gebakken prei bij het tofumengsel en stort het uit in de voorgebakken bodem. Schik de schijfjes peer bovenop de taart en leg er ook de walnoten op. Bak de taart nog 15 à 20 minuten op 180°C.