Ingrediënten voor 4 personen
- 1 - kilo preien in stukken en gewassen
- 2 rode ajuinen gepeld en fijngesneden
- 1 el mosterdzaad
- 4 cm verse gember fijngehakt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 el appelazijn
- 2 el extra vierge olijfolie (+ extra)
- 1 el sojasaus (tamari voor glutenvrije variant)
- volle hand basilicum + extra voor garnering
- een handje geroosterde pompoenpitten
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Soep
- Allergie: Suikervrij
- Recept: Vegadutchie
wrapper
Preisoep met gember en basilicum
- Verhit in een grote soeppan een scheutje olijfolie en bak ui, mosterdzaad, gember en paprika zo’n 5 minuutjes op laag vuur.
- Voeg dan de prei, bouillon en sojasaus toe en laat zo’n 20-25 minuten op zacht vuur koken tot de prei zacht is.
- Draai het vuur uit en voeg de appelazijn, 2 el olijfolie en basilicum toe. Pureer de soep met een staafmixer.
- Verdeel de soep en garneer met geroosterde pompoenpitten en basilicum.