Profiteroles

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Notenvrij
  • Bron: Dit is een recept uit 'Vegan zoals je het nog nooit proefde: 60 rijkelijke, plantaardige recepten voor iedereen' van Yolan Bamps en Tekla Vancleynenbreugel. Lannoo.

wrapper

Bereiding

Doe voor de soezen de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en meng. Doe de margarine, melk, suiker en het vanille-extract in een pannetje en laat de suiker smelten.
Laat afkoelen tot ca. 40 °C en laat de gist hierin oplossen. Voeg ook het citroensap toe. Doe de droge bij de natte ingrediënten en maak een mooi beslag. Laat dit op een warme plaats ca. 1 uur rijzen met een vochtige doek over de kom.

Maak van het beslag kleine bolletjes en laat die nog even rijzen terwijl de frituurolie opwarmt tot 175 °C. Bak de soezen in een paar minuten goudbruin en laat ze afkoelen.

Kook voor de banketbakkersroom eerst de gewone room op met de suiker, de vanillesuiker, het vanillestokje, de kurkuma en de agar-agar. Schep deze pudding over in een kom en laat in de koelkast afkoelen. Klop daarna de room op met de poedersuiker. Mix het opgesteven puddingbeslag in de blender glad en meng het met de slagroom.

Kook voor de ganache de room op. Doe de margarine, chocolade en glucosestroop in een kom en giet de room hierover. Roer goed door totdat alles mooi gemengd is.

Snijd de soezen open en vul ze met de banketbakkersroom. Giet de heerlijke ganache over de bovenkant.

Verticale tabs