Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g pure chocolade (70-80+)
- 400 g Céréal tofu zijdezacht (versafdeling @Carrefour)
- 2 el Céréal Bio agavesiroop
- 2 el Céréal by Nature witte tahin (of een notenboter naar smaak)
- 2 el cacaopoeder raw
- 0,5 tl bourbon vanille
- 1 snufje zeezout
- 1 pak Céréal by Nature haver & pure chocolade koekjes
Extra info
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit is een recept van EVA vzw. Recept SANS keuken. Styling en fotografie: Toos Vergote
wrapper
Bereiding
Smelt de chocolade 'au bain marie'.
Mix ondertussen de tofu in de blender met de tahin, de agavesiroop, de cacaopoeder, de vanille en een snufje zeezout tot een gladde massa.
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng tot een homogeen geheel.
Schep de chocoladepudding in kleine glazen of terracota potjes en laat afkoelen. Schep de potjes niet té vol, er moet nog ‘zand’ bij.
Verkruimel de koekjes tot ‘zand’ in een foodprocessor. Strooi het koekjeszand over de pudding. Steek een takje munt of een eetbaar bloemetje in elk potje.