Puree van Laurette, gevulde portobello met gehakt van worteltjes, beurre blanc

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de vegan parmezaan

Mix in de blender alle ingrediënten behalve de fleur de sel tot fijne kruimels. Voeg op het einde de fleur de sel toe.

Voor de portobello's

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil en cutter de wortelen.
Maak het gehakt: stoof wortel, sjalot en pijnboompitjes, en kruid met peper, zout, miso en sojasaus.
Verwijder de steeltjes van de portobello’s en vul de paddenstoelen met het wortelgehakt. Bestrooi met wat parmezaan.
Bak 10-15 min. in de oven tot ze gaar zijn.

Voor de puree

Schil de aardappelen, kook gaar en pureer.
Werk de puree af met de plantaardige melk, zout, peper en olie.

Voor de beurre blanc

Doe de sjalot, de knoflook, witte wijn, water, wijnazijn en aromaten in een steelpan. Laat inkoken tot er nog ⅓ overblijft.
Zeef de reductie en laat ze met de sojaroom even pruttelen in een steelpan op een laag vuurtje.
Voeg de koude boter in stukjes toe, en roer met een klopper om te binden. Voeg een beetje citroensap toe en kruid af.
Proef en breng verder op smaak.

Afwerking

Dresseer onderaan puree, en leg daarop de gevulde portobello’s.
Werk af met de beurre blanc.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs