Ingrediënten voor 4 personen
- 1 vel bladerdeeg
- 750 g gemengde kerstomaten
- 250 g rode uien in dunne ringen
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 8 g look geperst
- 350 g tofu
- 125 ml groentebouillon
- 1 el maïzena
- 1 el mosterd
- Peper & zout
- olijfolie
- 200 g rucola of een andere pittige sla
- verse kruiden (basilicum, koriander, bladpeterselie,...)
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij
wrapper
Bereiding
Meng de tomaatjes met de ui, de tijm, oregano en een scheutje olijfolie in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en bak 20 minuten op 200°C.
Bak het bladerdeeg gedurende 20 minuten blind.
Mix de tofu met de bouillon, de look, mosterd, zout en een flinke draai peper.
Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Schep de groenten over de tofu, druk even aan en bak 20 à 30 minuten, of tot de quiche goudbruin en stevig is.
Verdeel de verse kruiden over de quiche en serveer met een frisse groene salade.