Ingrediënten voor 4 personen
- 1 vel bladerdeeg (230 g)
- 750 g gemengde kerstomaatjes
- 250 g rode uien (in dunne ringen)
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 8 g look (geperst)
- 350 g tofu
- 125 ml groentebouillon
- 2 el edelgist
- 1 el maïzena
- 2 el mosterd
- 200 gr rucola (of een andere pittige salade)
- 50 gr halfgedroogde kerstomaatjes (grof gehakt)
- 50 gr pijnboompitten (droog geroosterd)
- peper en zout
- olijfolie
- witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
- bladgroen en verse kruiden (peterselie, basilicum, koriander, ...)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Bron:: Dit recept werd ontwikkeld door Sandra Geerts voor EVA
- Foto's: Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
Meng de tomaatjes met de ui, de tijm, oregano en een scheutje olijfolie in een ovenschotel.
Kruid met peper en zout en bak 20 minuten op 200°C.
Bak het bladerdeeg gedurende 20 minuten blind.
Mix de tofu met de bouillon, de look, mosterd, de edelgist, zout en een flinke draai peper.
Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Schep de groenten over de tofu, druk even aan en bak 20 à 30 minuten, of tot de quiche goudbruin en stevig is.
Maak de rucola aan met olie en azijn. Kruid met peper en zout en meng de gedroogde tomaatjes en pijnboompitten eronder.
Verdeel de verse kruiden over de quiche en serveer met de salade.