Ingrediënten voor 4 personen
- Voor het deeg
- 150 g bloem
- 5 el water
- 5 el olijfolie
- (zee) zout
- Voor de vulling:
- 300 g zijden tofu (silken tofu)
- 300 g preien (in ringen)
- 300 g pompoen (in stukjes, zonder de schil)
- 3 el edelgistvlokken
- 20 g pompoenpitten
- 1 tl komijn (of karwijzaad)
- peper en zout
- olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een gerecht van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'Vandaag Vegan'. Manteau, 2018. ISBN: 9789022335536. Foto: Heikki Verdurme
wrapper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof de pompoenstukjes op een zacht vuurtje halfgaar in olijfolie met het deksel op de pan.
Voeg de preiringen toe. Kruid de groenten met komijn of karwij, peper en zout.
Kruid de zijden tofu met edelgistvlokken, peper en minstens een koffielepel zout. Mix de zijden tofu tot een gladde puree.
Roer de zijden tofu door de groenten.
Maak het deeg: meng het zout, het water en de olie met de bloem en kneed even tot alles goed vermengd is.
Bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
Verdeel de vulling over de taart, strooi er de pompoenpitten over en bak de taart 30 tot 35 minuten in de oven.