Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 400 cl kokosmelk
- 340 g quinoa
- 1 bosje platte peterselie
- 2 takjes bladpeterselie
- olijfolie
- peper en zout
- 1 uitgeperste citroen
- 200 g pijnboompitten
- 200 g erwtjes
- 2 el maïzena
- 1 stronk witloof
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Recept: Tom van Lysebettens, chef bij Coeur d'Artichaut
wrapper
- Kook de bloemkool in de kokosmelk. Houd een klein beetje kokosmelk apart. Giet de gekookte bloemkool af en mix met wat zout, peper en de rest van de kokosmelk tot een gladde pasta.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Mix de platte peterselie met een scheutje olijfolie, zout, citroensap en de pijnboompitten.
- Kook de erwtjes, spoel ze en mix met 2 el maizena, een snuifje zout en de bladpeterselie. Strijk het mengsel uit op een bakmat en laat het 6 minuten bakken op 180°C. Snijd een stronk witloof in 4 stukken en laat 15 minuutjes marineren met wat citroensap, olijfolie en grof zout.