Quinoabowl met spicy vegan 'tonijn'

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Oosters
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Bijgerecht
  • Bron : Dit is een recept van Milou van de Will uit 'Vegan East. Plantaardige recepten uit de oosterse keuken.' Good Cook B. V.

wrapper

Bereiding

Ontvel eerst de tomaten. Breng een pan met water aan de kook. Kerf een kruis in de onderkant van de tomaat. Laat zakken in het kokende water tot je ziet dat het velletje losraakt. Hevel over in een vergiet, spoel af met koud water en trek het vel er voorzichtig af. Snijd in hapklare stukken, bijvoorbeeld in vieren.

Maak de marinade door de sojasaus, sesamolie en sriracha in een bakje te mengen. Leg de stukjes tomaat in de marinade. Zet minstens 30 minuten in de koelkast om te marineren, maar als je tijd hebt om dit een dag van tevoren te doen: doe dat een dag van tevoren.

Kook de quinoa of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

Maak een dressing door de mayonaise met de wasabi te mixen.

Verdeel de quinoa over 2 kommen. Verdeel de nori, wakame, avocado, edamame en wortel als topping over de quinoa. Geef een ereplaats aan de gemarineerde vegan 'tuna' die je garneert met wat tuinkers, sesamzaadjes en limoen. Serveer eventueel de marinade als extra dressing naast de wasabi-mayo.

Verrassend hoe de dicht smaak van een gemarineerde tomaat (ja, een tomáát) in de buurt komt van de smaak van verse rauwe tonijn. Probeer deze instacredible bowl.

Verticale tabs