Ingrediënten voor 4 personen
- 3 - 4 rapen
- 500 g spinazie
- 130 g cashewnoten
- 2 el water
- 200 g gepelde tomaten (uit blik of brik)
- 1 tl gedroogde basilicum (of 1 handvol verse basilicum)
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 el gistvlokken (optioneel)
- verse basilicum om af te werken
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Recept: De Groene Keuken Magazine
wrapper
Bereiding
- Blend de cashewnoten samen met 2 el water. Voeg de rest van de ingrediënten voor de tomatensaus toe en blend opnieuw. Doe het mengsel in een kleine kookpot en laat het zacht opwarmen.
- Snijd de raap telkens in de helft en vervolgens in fijne schijfjes. Doe ongeveer 1 el olie en 1 el water in een pan met de raapjes en zet er een deksel op. Laat stoven tot ze gaar zijn (ongeveer 15 à 20 minuten) op middenhoog vuur. Controleer regelmatig en voeg water toe als ze droog staan.
- Stoof de spinazie gaar in eigen nat (en voeg eventueel 1 el water toe). Schik de raapjes op een bord in een rij, serveer hier de spinazie over en giet vervolgens de tomatensaus rijkelijk overheen.