Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de bouillon
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 2 rode chilipepers zonder zaadjes, fijngesneden
- 1 flinke duim gember geraspt
- 5 teentjes knoflook in fijne plakjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1,5 l groentebouillon
- 12 shiitakes
- 2 el Barley Miso (miso, gerst & soja) (Lima)
- Voor de ramen
- 2 blokken tofu van 200 g
- 1 el olijfolie
- 6 el Shoyu Smoked Dispenser (Lima)
- 2 el Yuzu Pepper Pasta (Lima)
- 1 pakje Udon noedels (Lima)
- 1 courgette
- 1/2 daikon
- 8 kleine maïskolfjes
- 2 lente-uitjes
- koriander
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Lima.
wrapper
De bouillon
Verhit de olijfolie in een grote pot en fruit de sjalot, chilipeper, look en gember. Blus met de groentebouillon, voeg de Shiitakes toe en laat alles 1 uur koken op een zacht vuurtje.
Giet de bouillon door een zeef, haal de Shiitakes eruit en houd apart.
Roer de Barley Miso door de bouillon.
De ramen
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit wat olijfolie in een pan, voeg de blokjes tofu toe en breng op smaak met de Smoked Shoyu en de Umami Yuzu Paste.
Kook de Udon noedels beetgaar in voldoende water, zo’n 5 minuten.
Snijd de courgette met behulp van een spiraalsnijder in slierten, snijd brede linten van de daikon met een dunschiller.
Verdeel de noedels over vier kommen. Leg de courgette, de daikon, de maiskolfjes en de Shiitakes erbij en overgiet met de bouillon. Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui en een paar korianderblaadjes.