Ingrediënten voor 12 personen
- 200 g bloem
- 5 el cacaopoeder
- 200 g (bruine) suiker
- 2 el bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 240 g rode of zwarte bonen (pot of blik); met witte bonen lukt het ook
- 100 g maiskiemolie of ontgeurde zonnebloemolie
- 100 ml water
- 250 g frambozen (diepvries)
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij en Sojavrij
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem 2 grote kommen.
In kom 1 meng je de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout.
In kom 2 prak je de (goed afgespoelde!) bonen met een vork plat.
Meng de bonen met de maiskiemolie en het water en voeg de bevroren frambozen toe.
Spatel de ‘droge’ ingrediënten voorzichtig onder het ‘natte’ mengsel.
Vul elke muffinvorm voor ¾.
Bak 20 à 30 min. tot een prikker er droog uit komt.
Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Bepoeder eventueel met bloemsuiker.
Voor de stevigheid moet je zeker bevroren frambozen gebruiken!
Je kan deze muffins ook als een grote cake bakken, dan duurt de baktijd zeker 45 min.