Ingrediënten voor 4 personen
- 360 gr cashewnoten (een nacht geweekt in water met een snufje zout, uitgelekt)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1,5 el olijfolie
- 60 ml sojaroom
- 3 el citroensap
- 1 el Italiaanse kruidenmengeling
- 1 el agavesiroop
- 0,3 kopje verse bieslook
- 1 tl zwarte peper
- 0,25 tl zout
- extra verse bieslook (voor de garnering)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: EVA vzw
wrapper
Bereiding
Doe de geweekte, uitgelekte cashewnoten samen met het citroensap, de sojaroom, de agavesiroop en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Als het mengsel te droog is kan je wat extra sojaroom en/of olijfolie toevoegen.
Voeg de bieslook en de knoflook toe en breng op smaak met de zwarte peper en het zout. Mix nogmaals om alles goed te vermengen.