Ingrediënten voor 10 personen
- 2 dl olijfolie
- 200 g uien , in schijfjes
- 200 g wortelen , in schijfjes
- 500 g champignons in schijfjes
- 100 g tomatenpuree
- 1 el selderijzout
- 1 el provençaalse kruiden
- 500 g courgette , gehalveerd en in schijfjes
- 3 dl Marsala wijn
- 5 el sojasaus
- 1 l water
- 3 dl Alpro plantaardig alternatief voor room
- 100 g kappertjes , gespoeld en uitgelekt
- 50 g platte peterselie grof gehakt
- 100 g blanke roux korrels
- Peper & zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Saus
- Bron: Gerecht van Bert Deganck Fotografie: (c) Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
1) Sueer de ui en wortelen met de olijfolie en een snufje zout gedurende 5 minuten.
2) Voeg de champignons toe en bak alles op hoog vuur gedurende enkele minuten.
3) Voeg de tomatenpuree, selderijzout en Provençaalse kruiden toe en meng alles kort.
4) Voeg de courgette toe en bak opnieuw kort mee.
5) Blus met de Marsala en doe er ook het water en de sojasaus bij.
6) Laat de groenten op een zacht vuurtje gaar stoven.
7) Werk af met de Alpro sojaroom, platte peterselie en kappertjes.
8) Bind de saus met de roux.
Combineer de saus in een gerecht met een salade voor extra groenten, Bv: No Beef Gehaktbrood met marsalasaus, gebakken aardappelen en kropsalade.
Als je diepvriesgroenten gebruikt zal er meer vocht vrijkomen tijdens het bakproces.
Marsalasaus wordt klassiek ook gecombineerd met stukjes fruit, zoals perzik, i.p.v. groenten.