Ingrediënten voor 10 personen
- 500 g snijbonen , in reepjes van 2 cm
- 800 g ronde rijst
- peper
- paprikapoeder
- cajunkruiden
- 1,6 l groentebouillon
- ketchup
- platte peterselie , grof gehakt
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA. Foto (c) Toos Vergote
wrapper
Bereiding
Stoof de ui, wortel, selder, look en het sojagehakt enkele minuutjes aan in olijfolie.
Voeg dan de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en de rijst.
Roer kort door en kruid licht met peper, paprikapoeder en cajunkruiden.
Bevochtig met de groentebouillon en laat rustig garen.
Roer er voor het serveren een beetje ketchup door.
Werk af met de platte peterselie.
Tips
-
Los de groentebouillonpasta op in een deel warm water om stukjes te vermijden.
-
Paprika past ook zeer goed in dit gerecht.
-
Gemakkelijk als take away gerecht in een box met een vorkje.
-
Je kan sojagehakt ook vervangen door linzen en of kikkererwten. Fijngehakte champignons passen hier ook goed bij, denk aan duxelle.