Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr dessertrijst
- 1,5 l sojamelk
- 6 kardemom (peulen)
- 3 tl rozenwater
- 150 gr suiker
- 0,5 stokje vanille
- 300 gr aardbeien
- optioneel gembersiroop
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
wrapper
Bereiding
Spoel een pan met water en giet de sojamelk erin.
Voeg de kardemompeulen en het vanillemerg toe (snijd het vanillestokje in tweeën en schraap de zwarte zaadjes er met een mes uit).
Breng aan de kook. Laat drie minuten trekken op een zacht vuurtje en giet de sojamelk dan door een zeef.
Voeg de dessertrijst toe en kook deze met de sojamelk anderhalf uur lang op een zacht vuur, tot de rijst zacht is en tot de sojamelk is ingekookt.
Voeg de suiker en het rozenwater toe en roer goed.
Snij de aardbeien in stukjes.
Verdeel de rijstpap over schaaltjes, garneer met aardbeien en eventueel met gembersiroop.
- In plaats van kardemompeulen kun je ook kardemompoeder gebruiken. Voor 6 peulen gebruik je dan 1 tl poeder. Als je kardemompoeder gebruikt, is het niet nodig om de sojamelk door een zeef te gieten.
- In plaats van een vanillestokje kun je ook sojamelk met vanillesmaak gebruiken.
- Probeer ook eens met kokosmelk in plaats van sojamelk.