Rijstpap met kokosmelk en blauwe bessen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Breng de rijst, suiker, een snufje zout en 750 ml kokosmelk aan de kook in een grote kookpot. Verlaag het vuur en laat sudderen, roer af en toe tot de kokosmelk is geabsorbeerd, ongeveer 20 minuten.

Roer vervolgens het vanille-extract, kaneel en kardemom erdoor.

Voeg de rest van kokosmelk toe en kook tot het geheel dikker is geworden, de rijst zachtgekookt en de melk door de rijst geabsorbeerd is, ongeveer 20 minuten.

Bereid ondertussen de bessen-coulis. Doe de blauwe bessen, suiker, gember en het citroensap in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Breng het geheel aan de kook en laat het pruttelen tot de bessen hun sap beginnen te lossen, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.

Zodra de kokosmelk opgenomen is door de rijst en er geen vloeistof meer in de pot zit, roer je de tahini eronder.

Schep de rijstpap in 4 kommen. Serveer met gestoofde blauwe bessen en bestrooi met pistachenoten. Smakelijk!

Tips

Serveer het als ontbijt, lunch of zelfs als dessert.

Het beste is dat je de rijst en de coulis tegelijkertijd maakt.

Verticale tabs