Ingrediënten voor 4 personen
- 125 g ronde rijst
- 50 g griessuiker
- 1 l kokosmelk
- 1 el kokosolie
- 200 g veenbessen
- 1 pijpje kaneel
- 150 g rietsuiker
- zwarte peper van de molen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij
- Auteur: Philippe Van den Bulck
wrapper
Bereiding
- Stoof de rijst glazig in de kokosolie, voeg de griessuiker en ¾ van de kokosmelk toe. Laat het geheel ongeveer 40 minuten onder een deksel sudderen op een laag vuur.
- Roer af en toe door de rijst om te vermijden dat die aan de bodem van de pan gaat kleven.
- Meng de veenbessen met de rietsuiker en voeg de kaneelstok toe. Laat 15 minuten trekken en warm alles op een laag vuur op. Laat inkoken tot een compote.
- Roer de rest van de kokosmelk door de rijstpudding en laat afkoelen tot op kamertemperatuur. De pudding moet mooi romig zijn.
- Verdeel de rijstpudding over 4 schaaltjes en serveer met de veenbessencompote. Rasp er eventueel wat kaneel over.
Verstop naar Deense traditie een amandel in de rijstpudding. Wie de amandel vindt, krijgt een klein cadeautje en gaat een gelukkig jaar tegemoet.