Risotto met bospaddenstoelen en salie

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Maak alle paddenstoelen goed schoon en snijd ze indien nodig op gelijke grootte.

Snipper de witte ui fijn en laat ze enkele minuten glazig stoven in de olijfolie, voeg de rijst toe en laat ook de rijst enkele minuten meestoven tot ze glazig is geworden. Blus de rijst met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen.

Voeg nu de hete bouillon pollepel per pollepel toe. Doe dit geleidelijk aan doorheen het hele gaarproces. Na 18 minuten is de risotto klaar. Kruid de risotto met peper van de molen en zeezout en roer er de margarine en de haverroom door. Dek de risotto af met een deksel en laat hem van het vuur nog een drietal minuten rusten.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen samen met het geplette teentje knoflook in de hete olie, voeg de fijngesnipperde sjalot toe en schud de paddenstoelen nogmaals goed op. Kruid met peper van de molen en zeezout en verwijder het knoflookteentje.

Verdeel de risotto over de borden en schep er de paddenstoelen over. Werk af met wat gefruite blaadjes salie en de geroosterde amandelschilfers.

Verticale tabs