Ingrediënten voor 4 personen
- 4 + 2 el olijfolie
- 6 kleine (of 2 grote) sjalotten fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 10 takjes selder (met blaadjes) fijngehakt
- 400 g risottorijst arborio
- 2 bussels groene asperges (3 of 4 bussels kan ook)
- 2 l groentebouillon
- 6 el rijstroom
- 4 à 6 el edelgistvlokken
- zwarte peper naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Sara van de Groene Keuken
wrapper
Snijd de onderste, houterige delen van de asperges af en gooi ze weg.
Snijd de heerlijke toppen van de asperges en leg ze aan de kant.
Snijd het middelste deel van de asperges in twee.
Kook deze zo’n 8 minuten in de bouillon.
Mix ze in een blender of met een mixer.
Warm vervolgens de 4 el olie op in een pan of kookpot (geen antikleef!) en bak de sjalot, look en selder hier 3 minuten in.
Doe vervolgens de rijst erbij en laat dit al roerend nog een minuut verder bakken.
Doe er een pollepel bouillon in en laat dit al roerend inkoken.
Herhaal dit proces tot de rijst gaar is. De bouillon hoeft daarvoor niet volledig op te zijn, je proeft daarom best regelmatig eens van de risotto.
Het is belangrijk om steeds te blijven roeren. Bak de aspergetoppen eventjes in olijfolie.
Roer vervolgens de rijstroom en de edelgist onder de risotto.
Voeg peper naar smaak toe.
Zet de deksel op de kookpot.
Ondertussen kan je de tafel dekken.
Serveer de risotto met de gebakken aspergetoppen erop.