Risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd ongeveer 10 cm van het groene gedeelte van de prei en bewaar de rest. Snijd de wortel en de ui in grote stukken. Doe alles samen in een kookpot, giet 1 liter water over de groenten, kruid met zout en voeg de peperbollen toe. Laat alles 15 minuten koken. Zeef de bouillon en bewaar het vocht. Je kan ook een liter kant-en-klare groentebouillon gebruiken en warm houden in een kookpot. In een andere pot maak je de risotto en daarbij giet je dan pollepel per pollepel je bouillon totdat de rijst gaar is en je mooie smeuïge risotto hebt.
  3. Snijd de pompoen in maantjes met een dikte van ongeveer 2 cm, schillen is overbodig. Leg ze met de schil naar beneden op een ingevette bakplaat, kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout en bak de pompoenmaantjes 30 minuten in de oven.
  4. Snijd de rest van de prei in ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de bladpeterselie fijn. Breng de groentebouillon aan de kook.
  5. Verhit wat olie in een andere pan en stoof daarin de prei en de knoflook. Voeg de rijst toe en laat die even meebakken. Voeg de witte wijn toe, laat alles 5 minuten stoven en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht telkens tot het vocht is opgenomen alvorens er nieuwe bouillon aan toe te voegen. Laat de rijst zachtjes gaar koken en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de bladpeterselie en de plantaardige room toe en meng de gistvlokken door de rijst.
  7. Reinig de paddenstoelen en snijd de grote in stukjes. Verhit olijfolie en bak alle paddenstoelen. Kruid met peper en zout. Haal de pompoen uit de oven.
  8. Serveer de rijst. Schep er de paddenstoelen bovenop en omring de rijst met pompoenmaantjes.

Verticale tabs