Risotto van rode bietjes met gerookte paprika-olie

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Was de rode bieten grondig, snijd ze in 4 of 6 partjes (afhankelijk van de grootte), doe ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie, voeg 2 teentjes geplette knoflook, de tijm, peper van de molen en zeezout toe. Zet alles in een voorverwarmde oven van 160° gedurende 20 à 25 minuten tot de bieten gaar zijn. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snijd de bieten in blokjes.

Breng de bouillon aan de kook en houd warm.

Meng de gerookte paprikapoeder met 2 eetlepels olijfolie en zet opzij.

Snipper de sjalot en het laatste knoflookteentje fijn en stoof aan in 3 eetlepels olijfolie tot wanneer ze glazig zijn, voeg de rijst toe en laat deze meestoven tot wanneer ze glazig wordt. Dit alles gebeurt op een laag vuurtje. Blus met de rode wijn en laat de wijn bijna wegkoken. Voeg nu pollepelsgewijs de warme bouillon toe en laat de rijst zwellen, de rijst mag nooit 'zwemmen' en nooit te droog zijn. Voeg de rode biet samen met de laatste 2 pollepels bouillon toe en gaar verder tot alle bouillon is opgenomen en de rijst romig en beetgaar is (ongeveer 18 minuten). Roer op het laatste moment de rijstroom erdoor en smaak af met peper van de molen en zeezout. Lepel de risotto op de borden en werk af met de gerookte paprika olie.

Verticale tabs