Rode biet pancakes met chocoladesaus

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Er gaat niets boven pastelroze gerechtjes ten huize Vegamuze en werkelijk iedereen (ongeacht leeftijd of geslacht) gaat blij van tafel na het eten van deze roze pancakes. In dit recept gaan we voor die typische American pancakes – lekker dik en fluffy- en dankzij de verse rode biet krijg je meteen een geweldige kleur én extra vitaminen! We brengen de pancakes verder op smaak met exotische specerijen zoals kardemom en eventueel een scheutje rozenwater voor die typische Midden-Oosterse flair. Als dat nog niet genoeg was, serveren we de pancakes met een homemade chocolade fudge saus. O ja, deze roze pancakes worden ook bij jou een instant klassieker!

Blend de rode biet samen met de amandelmelk tot je een mooie, gladde én roze mengeling krijgt.
Roer hier de bloem, agave, bakpoeder, citroensap en specerijen door (voeg hier ook het rozenwater toe als je dit wenst te gebruiken) en klop met een garde tot er geen klonters meer in het beslag zitten.
Verhit een eetlepel plantaardige boter in een pannenkoekenpan of antikleefpan en bak nu de pancakes; de grootte van de pancake mag je zelf bepalen( kleine pancakes zijn wel heel makkelijk om te flippen dus ideaal voor grumpy ochtendmensen zoals ik) Bak elke pancake ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Voor de chocolade fudge saus: blend de melk en dadels samen in een blender. Giet in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuten inkoken. Roer er nu de chocolade door en laat smelten.
Serveer de pancakes met de saus en jouw favoriete fruit.

Verticale tabs