Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de salade
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 20 g sesamzaad
- 60 g walnoten
- 200 g quinoa
- pitjes van 1/2 granaatappel
- 1/4 rodekool fijn gesneden
- 1 rode ajuin in ringen
- 1 wortel grof geraspt
- 25 g gedroogde cranberry's
- Voor de dressing
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 el olijfolie
- sap van 1/2 orange
- sap van 1/2 citroen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Recept: EVA
- Fotograaf: Taieb Gottiti
- Foodstyling: Foodlove , Fitfoodness en Barbara Geeroms
wrapper
Rode kool maaltijdsalade
-
Rooster de sesamzaadjes, de walnoten en de pitten in een droge koekenpan. Je roostert ze het best apart van elkaar om aanbranden te voorkomen. Haal zoveel mogelijk vliesjes van de walnootpartjes af.
-
Snijd de granaatappel in vieren, vul een kom met water en verwijder de pitten onder water. De pitten zakken en de velletjes komen bovendrijven. Zo kun je de velletjes makkelijk verwijderen en wordt je keuken van een 'granaatappel-bloedbad' gespaard.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Meng alle groenten in een grote kom, voeg de granaatappelpitten en de geroosterde noten, sesamzaadjes en pitten toe. Overgiet met de dressing en meng goed.
Omdat wortel en rode kool stevige groenten zijn, blijft deze salade ook de volgende dag nog steeds erg lekker. Het restje granaatappelpitjes is lekker zo uit het vuistje of leuk als topping bij havermoutpap, muesli of een dessertje.