Roerbaktofu op 4 wijzen (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Kruiding - 4 versies

1/ 3 g Spicemix del Mondo Takoyaki (Verstegen) en bijkruiden met beetje zwarte peper en zout
2/ 2 g Pure specerijen mengeling Vadouvan curry (Verstegen) of kerriepoeder sg madras, 1 g Chinese 5 spices mix pure (Verstegen) en peper en zout
3/ 2 g Lahtor en 2 g Chermoula (Authentic Origin Middle East Verstegen), peper en zout
4/ 3 g Spicemix del Mondo kaapse kruiden (Verstegen) en peper en zout

Bereiding

Om een gelijkmatige structuur van tofu te verkrijgen, rasp je de tofu.
Je kan de tofu ook door de groenterasp duwen of pletten met een pureestamper.

Laat de boter bruinen, voeg de tofu en de kruiden toe, en bak op een matig vuur. Roer regelmatig om.

Voeg de gewenste groentjes toe.

De spinazie hoeft enkel even mee te roeren, tot ze smelt, de lente-uitjes en paksoi moeten ook slechts kort worden gebakken. Je kan er eventueel ook kerstomaatjes onder poffen. Gebakken champignons passen hier ook perfect bij.

Tips

Heerlijk als vegan ontbijt op een toast met de gewenste groentjes.
Voeg gistvlokken toe als extra cheesy toets!

Als topping om je gerecht extra crunch te geven: bijvoorbeeld bij nasi goring (met de currysmaak), bij Japanse ramen (met de takoyaki), als topping bij tajine (met de chermoula-lahtor kruiden), als aardse topping bij seizoensgroentjes (met de Kaapse kruiden).

Voor een extra boter toets kan je enkele druppeltjes koolzaadolie toevoegen (Brassica koolzaadolie Culinair Verstegen).

Verticale tabs