Rolletjes van bloemkoolbladeren met roosjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • azijn (appelazijn, witte wijnazijn, of witte balsamico)
  • zeezout

Extra info

wrapper

Bereiding

Breng het water aan de kook, voeg zout toe.

Laat de bloemkoolbladeren meekoken, je mag ze een tweetal minuten blancheren en dan in koud water leggen zodat ze schrikken, laat ze even laten afkoelen.

Cutter de bloemkoolroosjes fijn, meng ze met wat quinoa (ongeveer 50/50). Voeg zout toe en werk af met wat olijfolie en azijn. Alles goed mengen!

Knijp de bloemkoolbladeren wat uit om water te verwijderen. Leg ze op de rug met de nerf naar boven en snijd de nerf bij.

Beleg de bladeren met het mengsel van bloemkool & quinoa, rol ze op.

Andere mogelijkheden:
slaatje maken van dezelfde ingrediënten
kan er ook groenten mee opvullen
alternatief met spitskoolbladeren

Wil je meer leren over hoe je jouw ingrediënten optimaal kan gebruiken? Binnenkort vinden campagnes tegen voedselverspilling plaats in Brussel en Brugge. Kijk op de website van Food Waste Mission Brussel en het voedselverliesproject van de Stad Brugge Food Winners Brugge voor meer info.

Verticale tabs