Rolletjes van spitskool, daikon, shiitake en citroengras

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Recepten & styling: Nicolas Decloedt - Humus x Hortense (www.humushortense.be/)
  • Fotografie: Eveline Boone - French Beans (www.frenchbeans.be)
  • Tekst: Maureen Vande Cappele & Ulrike Verdonck

wrapper

Rolletjes van spitskool, daikon, shiitake en citroengras

Vooraf:
Maak een veganaise (zie recept op EVA-site) en leg de shiitake champignons in op azijn (2 delen rode wijn azijn, 1 deel suiker, 1 deel water en zout).

Bereiding:

Haal de buitenste bladeren van de spitskool en blancheer die in kokend water gedurende 3 minuten.

Neem de fijngesneden spitskool en laat ze zacht sudderen, tot ze helemaal gaar is, met de geraspte look en breng op smaak met wat zout. Laat afkoelen.

Maak een siroop met het citroengras, de suiker en het water. Laat afkoelen. Meng 50 gram van de siroop met de witte wijnazijn, de fijngesnipperde sjalot en de twee pepertjes. Zet opzij en gebruik dit bij de afwerking.

Snijd de dikke nerf uit het spitskoolblad en leg mooi open op je werktafel. Leg er wat van de wortel, komkommer, daikon en gesmoorde spitskool in. Verdeel er de shiitake en wat basilicum en koriander over.
Rol mooi dicht en snijd in stukken.

Serveer met de vegan mayonnaise, de op smaak gebrachte fijngesnipperde sjalot en pepertjes, nog wat van de kruiden en eventueel enkele fijngesneden ringen van het laatste rode pepertje.

Verticale tabs