Romescosalade

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Westers
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Voorgerecht
  • Bron: Dit is een recept uit 'Bish Bash Bosh' van Henry Firth en Ian Theasby. Fontaine Uitgevers

wrapper

Bereiding

Voor het nodige keukengerei
Oven voorverwarmen op 180°C - twee bakplaten bekleden - Keukenmachine

Voor krokante broodblokjes
Snijd de korsten van het brood en snijd het in blokjes van 1x1 cm

Spreid ze uit op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie

Strooi er een flinke snuf zout en peper over

Schuif de bakplaat in de oven en rooster de blokjes ongeveer 12 minuten; keer ze halverwege

Haal ze uit de oven zodra ze goudgeel en krokant zijn

Voor de dressing
Spreid de geschaafde amandelen uit op de andere bakplaat

Schuif de bakplaat in de oven en rooster de amandelen ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn

Doe ze in de keukenmachine en voeg alle dressingingrediënten, behalve de olijfolie en het zout en de peper, toe

Pureer tot het mengsel glad is; schraap het indien nodig met een spatel van de zijkant van de kom, zodat alles goed gemengd wordt

Laat de motor draaien en voeg langzaam de olijfolie toe tot je een gladde dressing hebt

Proef en voeg zout en peper toe

Schenk de dressing in een schaal en maak de keukenmachine schoon

Voor de andere bestanddelen van de salade
Snijd de tomaten in stukjes

Doe de blanke amandelen en hazelnoten in de schone keukenmachine en hak ze grof met de pulseerknop

Snijd de geroosterde paprika's in stukjes van 3 cm

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes

Stel de salade samen
Doe de tomaten, peterselie, paprika's, lente-uitjes en blaadjes rucola in een grote kom

Strooi de gehakte noten en de croutons erover

Serveer de salade in de kom, schep alles vlak voor het serveren aan tafel door elkaar en geef de dressing er apart bij, zodat iedereen die zelf kan toevoegen

Tips
Maak meer saus en bewaar een deel om als dressing te gebruiken bij een andere salade, of als dipsaus voor nacho's of rauwkost

Als je van pittig houdt, kun je natuurlijk wat extra cayennepeper toevoegen

Verticale tabs