Ingrediënten voor 10 personen
- 300 g ajuinen
- 10 g knoflook
- 300 g wortels (schijfjes)
- 200 g selder (brunoise)
- 400 g preien (jullienne)
- 2 laurierblaadjes
- 1,5 l groentebouillon
- 250 ml sojaroom cuisine (Alpro)
- 1 citroen
- 500 g aardappelen (sous-vide)
- 300 g flageolets (blik of sous-vide)
- 500 g filetstukjes ("Just like chicken" Greenway)
- kipkruiden
- 1 kg broccoli
- citroenpeper
- 1/2 bosje peterselie
Extra info
- Bron: Dit is een gerecht van komida (de studentenrestaurants van Universiteit Antwerpen), ontwikkeld tijdens hun deelname aan Try Vegan in oktober 2018.
wrapper
Bereiding
De ajuin, selder, prei en wortel samen met de knoflook aanstoven.
Bevochtigen met de groentebouillon (juist onderzetten) en laurierblaadjes toevoegen.
De sojaroom toevoegen en een beetje bijbinden met de roux en citroensap.
De flageolets en de aardappelen aan de saus toevoegen.
De Greenway filetstukjes opbakken met de kipkruiden.
De broccoli steamen en juist voor het het serveren toevoegen.
De peterselie erover strooien als garnituur en afkruiden met de citroenpeper.