Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 1 cm gember
- 1 el olie naar keuze
- 1 pakje (160 g) plantaardige kipstukjes
- 1 1/2 el kerriepoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 200 ml volle kokosmelk
- 400 ml heet water
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 g wortelen
- 100 g (diepvries) doperwten
- 100 g volkorennoedels
- 1 el (low salt) sojasaus
- peper en zout naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Lisa Steltenpool uit haar boek Vegan Vibes. Het meest complete boek over hoe plantaardig eten je leven en de wereld verbetert.
wrapper
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de gember met een theelepel en snijd hem fijn.
Verhit de olie in een kook-, wok- of hapjespan met deksel. Fruit eerst de ui een paar minuten. Voeg daarna de knoflook en gember toe en bak 1 minuut.
Hak ondertussen de plantaardige kipstukjes in kleinere stukjes. Doe ze met de kerrie en cayennepeper in de pan en bak een paar minuten mee.
Voeg de kokosmelk en het hete water toe. Roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat alles op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes van ongeveer 3 cm. Halveer de wortels en snijd in halve maantjes. Voeg de gesneden groenten samen met de doperwten toe aan de saus in de pan. Laat nog 3 minuten garen.
Voeg de noedels toe en laat 5 minuten koken, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef en breng op smaak met sojasaus en peper en zout.