Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de saus
- 250 g tofu (ik gebruik vaak de bio tofu van Aldi, Lidl of Boni omdat die redelijk stevig zijn)
- 150 g geroosterde cashewnoten + extra voor achteraf
- 1 teentje knoflook
- 3 el edelgistvlokken
- zout
- peper
- 100 ml water
- gevriesdroogde saladekruiden (optioneel)
- 2 el citroensap (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Elisabeth Van Lierop op haar blog Plantbased.. Fotografie en styling Eveline Boone - French Beans en Eveline Delnooz.
wrapper
Bereiding
Blend alle ingrediënten voor de saus tot een romig geheel. Voeg indien nodig extra water toe om alles goed te kunnen mixen. Kruid bij met extra zout, peper of citroensap naar smaak.
Kook ondertussen de pasta in ruim kokend gezouten water.
Voeg 4 minuten voordat de pasta klaar is de broccoli toe aan het kookwater.
Laat tenslotte ook de erwtjes en edamameboontjes nog twee minuten meekoken.
Giet af en zet opzij.
Bak ondertussen de ui een viertal minuutjes in een beetje olijfolie. Voeg dan het fijngeknepen teentje look toe en bak nog een tweetal minuten verder.
Voeg de pasta, groentjes, spinazie en de helft van de cashew-tofu saus toe (en indien nodig klein scheutje water) en meng alles.
Serveer met extra cashewnootjes, en werk af met de rest van de cashew-tofu saus, voedingsgist en partjes citroen on the side.