Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
- 200 ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige drink
- 1 el maïzena of arrowroot of meel
- 5 blokjes diepvries spinazie
- 3 artisjokharten (uit blik of pot), gesneden
- verse peterselie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: dit is een recept van Merel en Jamie op hun blog De Groene Meisjes
wrapper
- Verhit de olie in een pan en voeg de uienringen toe. Laat dit 15 minuten bakken. Roer elke 2 minuten even door en pas op dat ze niet aanbranden!
- Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de uienringen. Bak dit nog 5 minuten. Voeg eventueel wat extra olie toe als dat nodig is. Breng alvast op smaak met wat peper en zout.
- Bak de knoflook 1 minuutje mee. Voeg hierna de kookroom, melk, maizena, spinazie en gesneden artisjokharten toe. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de saus een minuut of 10 pruttelen zodat de spinazie helemaal is verwarmd. Voeg nog wat extra zout en peper toe.
- Mix de gekookte spaghetti met de saus en garneer met verse peterselie. Serveer eventueel met edelgistvlokken, voor een ‘kazige’ smaak.