Ingrediënten voor 2 personen
- 300 g spaghetti of een andere pasta naar keuze
- 2 el olijfolie
- 1 kleine ajuin in ringen gesneden
- 200 g kastanjechampignons
- 1 teentje knoflook geperst
- 125 ml plantaardige room
- 200 ml ongezoete plantaardige drink bv. sojamelk
- 1 el maïzena
- 5 blokjes bevroren spinazie
- 3 artisjokharten uit blik, gesneden
- peper en zout
- verse peterselie
- edelgistvlokken optioneel
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog De Groene Meisjes.
wrapper
Bereiding
Verhit de olie in een pan en voeg de uienringen toe. Laat dit 15 minuten bakken. Roer elke 2 minuten even door en pas op dat ze niet aanbranden!
Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de uienringen. Bak dit nog 5 minuten. Voeg eventueel wat extra olie toe als dat nodig is. Breng alvast op smaak met wat peper en zout.
Bak de knoflook 1 minuutje mee. Voeg hierna de kookroom, melk, maizena, spinazie en gesneden artisjokharten toe. Roer goed door en breng langzaam aan de kook.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de saus een minuut of 10 pruttelen zodat de spinazie helemaal is verwarmd. Voeg nog wat extra zout en peper toe.
Mix de gekookte spaghetti met de saus en garneer met verse peterselie. Serveer eventueel met edelgistvlokken, voor een ‘kazige’ smaak.